Recent

 • Minister van Onderwijs Crevits bepleit verdere samenwerking onderwijs/autosector

  Minister van Onderwijs Crevits bepleit verdere samenwerking onderwijs/autosector

  Jongeren voelen zich steeds minder aangetrokken om technische opleidingen te volgen, dat is niet anders voor de autosector. Nochtans is het aanbod groot: in België blijven vandaag ondanks tal van inspanningen vanuit de sector ruim 2.500 jobs oningevuld. Dit bleek na een recente analyse van de VDAB-bestanden en een enquête bij de FEDERAUTO-leden. Dat is ongezien veel, wetende dat de sector vandaag in België alleen al goed is voor een tewerkstelling van een kleine 100.000 personen.

  Lees meer...
 • Inzet 2015: behoud tewerkstelling, stabiele markt en innovatie

  Inzet 2015: behoud tewerkstelling, stabiele markt en innovatie

  Voor de afgelopen zes maanden geeft de FEDERAUTO-barometer een gematigd beeld van de situatie van de (na)verkoop van haar sectoren (auto- & vrachtwagenhandel, tweewielerbranche en machinehandel (landbouwmachines en burgerlijke bouwkunde)). De omzet in het algemeen steeg wel maar daar profiteerden vooral de fietssector en de burgerlijke bouwmachines (investeringsgoederen) van. Wat de autoverkoop betreft bij de autodealers herstelde de verkoop zich enigszins van het slechte jaar 2013 maar ook niet meer: de naverkoop bleef ondermaats, wat ook resulteerde in een bijkomende stijging (naast de al hoge cijfers van 2012 & 2013) van het aantal dagen economische werkloosheid in het atelier. De burger & de bedrijven stellen het onderhoud van hun wagen/bedrijfsvoertuig uit. Een degradatie van de onderhoudsfrequenties en het onderhoudsniveau van het wagenpark is een signaal naar de overheid want het zou zijn impact op de verkeersveiligheid kunnen hebben (staat van de banden, remmen, verlichting, ophanging,…). Samen met verkeerde ladingzekering bij vrachtwagens blijken slecht onderhouden voertuigen vaak mee aan de basis te liggen van verkeersongevallen. 

  Lees meer...
 • 1.000 euro premie bij aankoop van een aardgasvoertuig

  1.000 euro premie bij aankoop van een aardgasvoertuig

  Ter gelegenheid van het Autosalon zal een premie van 1.000 euro toegekend worden door de KVBG, de aardgasfederatie, bij aankoop van een aardgasvoertuig door een onderneming of particulier. In combinatie met de commerciële acties van de constructeurs in januari 2015 biedt dit een unieke kans om over te schakelen op een milieuvriendelijkere manier van transport. Een geloofwaardig en makkelijk te implementeren alternatief is nu beschikbaar in een milieucontext die meer en meer wordt gekenmerkt door smogalarm en de strijd tegen het broeikaseffect. In het kader van een gelijkaardige actie werden in 2014 meer dan 750 voertuigen besteld, door bedrijven en particulieren. 

  Lees meer...
 • Persbericht: Laadpunten schonere brandstoffen (Dirk de Kort, CD&V)

  Persbericht: Laadpunten schonere brandstoffen (Dirk de Kort, CD&V)

  Vlaams parlementslid Dirk de Kort (CD&V) wil op vlak van mobiliteit pleiten voor schonere brandstoffen om onze mobiliteit milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Hiervoor zijn niet alleen stimulansen voor voertuigen nodig, maar minstens even belangrijk zijn de investeringen in infrastructuur, zoals elektrische laadpunten en CNG-tankstations.

  Lees meer...
 • Nieuwjaarsreceptie Vlaanderen

  Nieuwjaarsreceptie Vlaanderen

  Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt, te gast op Nieuwjaarsevenement FEDERAUTO Vlaanderen te Technopolis Mechelen.

  Lees meer...

Onze tools

FEDERAUTO op twitter

FEDERAUTO 30 jan

FEDERAUTO @Federauto

RT @JosVermeiren: Bezoek Vakbeurs Tools&Tools Prof Equipment editie 2015 @Brussels_Kart @Federauto #imcobel

FEDERAUTO 30 jan

FEDERAUTO @Federauto

Prêt pour Tools&Tools? Le salon du prof de l'outillage: tools-tools.be jusqu'au 02/02 @Brussels_Kart ow.ly/i/8rL39

FEDERAUTO 13 jan

FEDERAUTO @Federauto

RT @wflorizoone: van autobezit naar autogebruik, ook een rol voor autodealers ? @Federauto @philippedecrock tijd.be/nieuws/archief…

FEDERAUTO 2 dec

FEDERAUTO @Federauto

RT @philippedecrock: @hautekiet CO2 o-beleid Schauvlieghe zet in op Multimodale mobiliteit kies elektrische wagens en hybrides- als hefboom