Recent

 • FEDERAUTO Vlaanderen gaat in 2015 samen met Mercedes-Benz op zoek beste student autotechniek

  FEDERAUTO Vlaanderen gaat in 2015 samen met Mercedes-Benz op zoek beste student autotechniek

  De automobielsector staat voor tal van uitdagingen. Toch biedt de sector vandaag nog steeds vele kansen voor werkzoekenden. Een recente enquête door FEDERAUTO in samenwerking met onder meer de VDAB verzamelde meer dan 2.500 vacatures in de sector, alleen al in Vlaanderen. De kmo’s, actief in de autosector, zijn op zoek naar gemotiveerde en technisch geschoolde medewerkers. FEDERAUTO Vlaanderen wil zorgen voor een vlotte doorstroming van het onderwijs naar de arbeidsmarkt.

  Lees meer...
 • 8 op 10 Belgen controleert onvoldoende zijn bandenspanning

  8 op 10 Belgen controleert onvoldoende zijn bandenspanning

  Sensibiliseringscampagne zet bestuurders aan tot maandelijkse controle van de correcte bandenspanning. 

  Lees meer...
 • Elektrische voertuigen stoten 4 keer minder fijn stof uit dan benzinevoertuigen

  Elektrische voertuigen stoten 4 keer minder fijn stof uit dan benzinevoertuigen

  Een recente studie van Transport and Mobility Leuven deed heel wat (fijn) stof opwaaien in de media. Volgens deze studie veroorzaakt een elektrische auto evenveel fijn stof als een conventionele benzinewagen. Een verrassend resultaat dat sterk afwijkt van internationaal gepubliceerde resultaten.

  Lees meer...
 • Actieplan gemeenschappelijk vakbondsfront

  Actieplan gemeenschappelijk vakbondsfront

  Als reactie op het Federaal Regeerakkoord heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront (ABVV-ACV-ACLVB)  de onderstaande syndicale acties gepland: 

  Lees meer...
 • Overgangsmaatregelen voor het SWT

  Overgangsmaatregelen voor het SWT

  Om te vermijden dat massaal en overhaast tot het Stelsel van Werkloosheid met Bedrijfstoeslag (SWT) wordt overgegaan, overweegt de regering om voor alle geviseerde stelsels de uiterste datum te verschuiven van 31/10/2014 naar 31/12/2014. Dit uitstel betekent niet dat wordt afgestapt van de voorgenomen maatregelen maar heeft enkel tot doel de rechtszekerheid op het terrein te herstellen. 

  Lees meer...

Onze tools

FEDERAUTO op twitter

FEDERAUTO 17 sep

FEDERAUTO @Federauto

Stil blijven zitten is verliezen. Diegenen die die dit beseffen zullen er nog bij zijn in 2020 . De anderen ... @carlveys congres FEDERAUTO